fredag 15 december 2017

När julen blir ett stress moment

Som ni kanske märker har jag inte riktigt hunnit komma med några jultips ss pyssel, program eller annat.
Detta berorpå att hela december månad har detta år varit en sak jag fasat för hela året och bara väntat på att den där stressen skall dyka fram.

Förr har julen varit helt min absoluta favorit och det har varit viktigt med traditionenr och julstämming varje dag.
Joulu radio har spelat från morgon till kväll och varje kväll har vi gjort något julig. Klappar har vairit roligt att köpa och planera, samma med inpaketeringen roligt att laga fint.

Men i år, ingen fiilis alls!! Vänta bara på att det är afton och vi sätter oss till bords och alla förberedleser mm är över.

Varför så här nu?
Joo, si ni, i december händer allt!
Det finns en tradition bland våra vänner där vi årdanar självständighetsfest i tur och årding, fem år har gått sedan sist vi hade och nu var det igen vår tur. och att årdna Finland 100års fest för 12 personer gav ännu mer stress. Nåh festen gick super bra, check!

Vår son är född 23.12, så under december årdnar vi även två födelsedags kalas. Ett för kompisar och ett för släkt och vänner. I år skall det vara Minecraft kalas så det har måsta planeras. Släkt kalaset brukar vi ha på riktiga dagen och det brukar vara frukost kalas innan alla far åt sina håll och garnerar skinkan. Sen är det en grej att planera båda födis och julkappar så att det ej blir för mycket...

Sen så är jag med i skolans föräldra förening, hem och skola. Det är vi som lagar julpåsar åt alla elever. I år är jag ensma och lagar 178 st julpåsar, de skall fyllas med mandarin, pepperkaka... jep!

Så är det jag som på min arbetsplats är den som är ansvarig för hela jul fadirullan, lillajuls fest, kund gåvor, posta paket som skall till kunder utomlands, ta reda på och fixa årest välgörenhets projek (i år Joulupuu, så jag skalal gå köpa en mass apaket atta slå in ). Så skall vi ännu nästa vecka ha bjuding på kontoret för vår kunder , då vi flyttade på sommarn...

Sen borde jag ännu försöka att hemma hålla igång julfiilisen och alla våra traditioner för sådant är ju viktigt för barnen att få.
Men har försökt att inte stressa över det.. de har sina kalendrar och vi har lite lite julpynt, i dag söker de granen med sin pappa och så har de en annan kalender med små lappar var det står att vi gör olika juliga saker nu och då ss läser en julsga, ser på en julfilm, ritar julbilder... de får räcka och de har inte heller klaga. Eller så kommer de alltid att komma ihåg den där julen då mamma var arg, stressad och det fanns ingen julfiilis...

...men för att inte bara klaga så kommer här ett litet tips om det inte är för sent redan.
Jag tog den linjen då det började komma hem wc-pappers tomtar från dagis och annat liknande att så länge barnen är små så är jul och påsk pyntet deras. Så alla fina vuxna prydnander får vänta och wc rullarna få stå framme.
Hade i år tänkt laga en ny krans till dörren, men pga ovan nämnda orsaker hann jag inte och då lät jag barnen dekorera en paff gran jag klipt ut. Den blev faktist super fin och piggar upp vår snuskiga trappa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar