måndag 18 december 2017

Minecraftkalas

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så fyller vår förstfödde år den 23.12. Så innan jul skall det ordans olika kalas, barn och släkt kalas.

Nu på veckoslutet var det daggs för kompiskalas och han hade själv fått välja tema, Minecraft blev det. Trodde det skulle vara svårt men genom att googla och söka inspiration på Pinterest så var det faktist ganska enkelt. Det som kanske var svårast var att hitta något att äta som var fyrkantigt, men med fantasi så gick det också :)

Här lite blider från kalaset:

Dekorationen var enkel med utprintade Minecraft typer ss Alex, Steve och creeper huvuden

På paffmuggar limmade jag tnt bilder (printade)

Som bordsdekoration fungerade Minecraft figurer och Legon som vi hade hemma

Allt ätbart var "något" från Minecraft (lapparna från google, teijapde på avklippta sugrör)
svart, grönt och mörka Minecraft färger


Lagade dubbelbröd med ost, skina och gurka som jag skar i fyrkanter
Som program hade vi bla. Minecraft slingshot.
Jag hade målat toma mjölktölkkir och limmat ett Minecraft figur ansikte på. Dessa skulle man sedan föröska träffa med en sårts ritsa.

Så att det inte genast skulle bli för mycket sött, så hade vi till sist karkkibar, alla fick en egen påse (på papp påsar från Sinellei limmade jag på Creeper ansikte printade från google) som de fick de sedan fylla med olika "Mincreft karamelle". Svårast var kanske att hitta något blått, men det blåa blev tuggummi och det tror jag alla föräldrar var nöjda över att det fanns i påsen :)

Efter att påsarna var fyllda, satte de sig i soffan och tittade på you tube Minecraft videor och så spelade de lite Minecraft på playstation.

(Man fick bygga Minecraft  lego figurer om man  ville, därför legon på golvet)

Det var ett helt super lyckat kalas!
Vet ej om det berodde på att barnen var färre (tidigare har typ hela klassen varit bjuden) eller för att de blivit lite äldre igen, men det gick jätte lungt till, allt det där extra huvudlösa härjande fanns inte. Den som härja mest var lillasyster 4 år.

Vi hade även planerat lekar ss Steve "knorr på grisen" och att själv få laga en Minecraft hamapärls figur tex ett svärd eller en Creeper som vi sedan skulle ha lagat till ett halssmycke
Men dessa hann vi inte med....

Den som inte ännu hittat Pintererst, måste bekanta sig me det NU! Helt super ideer till ALLT!1 kommentar:

  1. Den här leken "slingshot" vad menar du med ritsa? Kan du förklara leken bättre?

    SvaraRadera