fredag 25 augusti 2017

Hösten är här...

..vilket betyder att man så småningom börjar byta ut stugveckoslut, mot veckoslut i stan.
Detta betyder ju också att man gärna gör någo roligt hela familjen istället för att sitta inne i stadshemmet.
Nu på löradg är det Finlands naturs dag och i samband med det finns det mycket att göra och se.

Här några tips för veckoslutet:


Lördag:


Helsingin Keskuspuiston Luontohelmi-juhla
Helsingin Keskuspuiston Luontohelmi-juhla kutsuu tutustumaan ja ihastumaan ainutlaatuiseen Keskuspuistoon, ja juhlimaan Suomen luonnon päivää 26.8.2017.

Luontohelmi-juhla on iloisten tapahtumien helminauha Töölönlahdelta Haltialaan.

mer info och program under länken ---->  infoSuomen luonnon päivää juhlitaan Haltiassa ja Nuuksiossa
Sata päivää ennen satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan yhdessä Suomen luonnon päivää, joka on Luonnon päivät-tapahtumien päätösjuhla. Nostamme maljan Suomen luonnolle ja vedämme lipun salkoon. Nuuksion kansallispuistossa kajahtaa kuorojen laulu, kun Ylioppilaskunnan laulajat ja Tapiolan kuoro täyttävät Mustalammen tienoon laulumusiikilla. Juhlan kruunaa yhdessä luonnon helmassa nautittu ateria. Illan hämärtyessä Haltian tapahtumakentällä soi yhteislaulu ja järvellä syttyvät elokuiset tulet.
Ennen Mustalammen konserttia on Haltiassa juhlaohjelmaa ja lipunnostotilaisuus. Päivän aikana maksuton Shuttle-bussi kuljettaa juhlavieraita välillä Haltia-Haukkalampi-Haltia, joten auton voi huoletta jättää Haltian parkkipaikalle tai tulla kätevästi paikalle julkisilla.

mer info under länken -----> infoKoskipäivä Tekniikan museossa
Perinteinen Koskipäivä -tapahtuma järjestetään Vanhankaupunginkoskella elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. Tekniikan museo osallistuu tapahtumaan järjestämällä vesiteemaista ohjelmaa klo 12-16. Tapahtuman pääjärjestäjä on Helsingin kaupungin liikuntavirasto.

Koskipäivän ohjelma Tekniikan museossa:

klo 12-13 Uistindesignia -työpaja
Pajassa suunnitellaan oma lusikkauistin. Paja sopii n. 7-10 -vuotiaille, työpajamaksu 5e/hlö.

klo 13-15 Vesiteemaista puuhaa Voimalamuseon pihalla
Kokeile ämmänlänkiä ja rakenna vesijohtoverkostoa!

klo 15-16 Vettä ja elämää -opastuskierros
Vettä ja elämää -opastuksella piipahdetaan museoidussa Pikasuodatinhallissa ja Voimalamuseossa. Samalla perehdytään museorakennusten menneisyyteen ja Vanhankaupunginlahden teollisuushistoriaan.

Lisäksi Kuninkaankartanonsaareen ja museoituun vedensuodatushalliin voi tutustua itsenäisesti mobiilioppaiden avulla. Mobiilioppaat löytyvät osoitteesta tarinasoitin.fi/tekniikanmuseo.

Museo on avoinna klo 11-17, tapahtuma-aika klo 12-16.
Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy, uistintyöpaja on maksullinen!Suomi 100 -leffaillta Linnanmäellä

Elokuun hämärissä illoissa tunnelmallisella Linnanmäellä nähdään elokuvia satavuotiaan Suomen eri vuosikymmeniltä, 50-luvulta aina nykypäivään. Elokuvat ovat koko perheelle sopivia leffoja eri aikakausilta, kun Linnanmäki on ollut avoinna yleisölle, osaa elokuvista on myös kuvattu Linnanmäellä.


pe 18.8., la 19.8., pe 25.8. ja la 26.8. klo 18.00


pe 18.8. Neiti talonmies


la 19.8. Pikku Pietarin piha


pe 25.8. Kiljusen herrasväki


la 26.8. Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!


pe 18.8. Neiti talonmies
Poliisin päivä 2017 Porvoossa

Porvoonjoen rannalla.

Poliisin päivänä voi…

- tutustua poliisimaijaan, skootteriin ja mellakka-auto mörköön
- nähdä poliisikoiria toiminnassa kello 11 ja 12, ja saada koirakortin
- pukeutua lapsille sopivaan poliisihaalariin ja vanhemmat voivat ottaa kuvan pikkupoliisista
- ratkaista lasten dekkariradan
- kokea, miltä tuntuu istua auton kyydissä, kun se kiepsauttaa ympäri
- kokea törmäyskelkassa, miltä tuntuu törmätä 7 km tuntivauhdissa
- nähdä Keskusrikospoliisin Rikosmuseon valittuja paloja, esimerkiksi niin sanotun skimmerin, taideväärennöksiä ja kieltolain aikaista esineistöä
- jutella poliisien kanssa ja kysyä mitä vain poliisityöstä ja poliisitoiminnasta
- viettää mielenkiintoisen lauantai-päivän koko perheen kanssa!

Jaamme lapsille ilmapalloja ja tapahtumaan saapuvaa poliisileijonaa voi halia ja pyytää yhteiskuvaan.

Valtakunnallisen Poliisin päivän teemana tänä vuonna ovat nettipetokset ja sähköiset lupapalvelut. Näistä ja muistakin poliisiasioista saa tietoa asiantuntijoilta poliisin eri toimialoilta ja yksiköistä. Järjestämme Porvoon Poliisin päivän yhdessä Keskusrikospoliisin kanssa.Lisäksi lapsille on suunniteltu dekkarirata, jossa lapset voivat ratkoa hauskoja pikkutehtäviä.

Kesän ykkösjuhla Helsingin Venetsialaiset rantautuu Kahvila Kampelalle tänäkin vuonna! Ohjelmantäytteinen ilta huipentuu perinteisesti ilotulitukseen klo 21.45.

Huimaa menoa on tiedossa: ota askel meren päälle ja liidä kuin lintu korkeuksissa - HYPPÄÄ BENJI-HYPPY!

Jos olet koskaan halunnut kokeilla miltä tatuointi sinun ihollasi näyttäisi, voit kokeilla sitä kivuttomasti Suomeen rantautuneiden Airbrush-tatuointien avulla. Airbrush-tatuoinnit ovat tilapäisiä vedenkestäviä tatuointeja, jotka pysyvät iholla muutaman päivän.

Esiintymään tulee Karjalan nuoret ry:n kansantanssiryhmä Jippo, tanssiproduktiollaan Tyttöenergiaa. Lisäksi tarjolla on pikkulapsille musiikkiliikuntaa ja aikuisille FolkJam-tanssiliikuntaa, jota voisi luonnehtia Suomen vastineeksi zumballe.

Lapsille muuten ohjelmassa mm. poniratsastusta, temppurata, pomppulinna ja sumoilua, sekä paljon muuta hauskaa touhua!

Venetsialaisten teemana tänä vuonna karnevaalit. Lisäksi eläinystävämme ovat enemmän kuin tervetulleita. Perheen karvaisille ystäville pukukilpailu, jossa paras asu palkitaan.

Lisäksi Kampelan pihasta löytyy myös myyntikojuja ja tapahtumapisteitä.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.Kumpula kutsuu piknikille ja piirtämään 26.8.
Luomus juhlistaa satavuotiaan Suomen neljättä luonnon päivää lauantaina 26.8. Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi tarjolla on elokuisen vehreä puutarha, avoimet geologian kokoelmat sekä kiehtovat kivet ja fiinit fossiilit -piirustuspaja.

Luomus kutsuu luontomatkalle museoon ja puutarhoille Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8.2017. Juhlinnan päänäyttämö on tällä kertaa Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, jonne on ilmainen sisäänpääsy.

Kumpulassa on mahdollisuus kurkistaa Luomuksen geologisiin kokoelmiin, jotka ovat nähtävissä Kumpulan historiallisessa pääkartanossa. Samaisessa kartanossa järjestetään myös kivi- ja fossiiliaiheinen piirustuspaja klo klo 11–15, jonne kaikki halukkaat voivat osallistua.

Elokuinen puutarha on vehreimmillään. Kävijä voi suunnata kulkunsa hyötykasvimaalle ja bongata mielenkiintoisen vihanneksen, jota voisi ensi kesänä omalla palstallaan testata, kiertää läpi kaukomaiden tai vain levittää piknik-huovan keskusaukion puiden varjoon ja nauttia elämästä sekä kahvila KesäKapusiinin antimista.Söndag:


 Allas seapoolSirkusta ja joogaa, leluja ja leikkejä!

Altaalle kannattaa suunnata koko perheen voimin sunnuntaina 27.8., sillä luvassa on monipuolista ja hauskaa ohjelmaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin!

Koko Altaan alueella tapahtuu klo 11.00 – 16.00. Perheen pienimmille luvassa on erilaisia pihapelejä ja -leikkejä, sirkuskoulun esityksiä, lasten uima-altaita ja sirkusesityksiä DJ Lupun säestyksellä! Lisäksi lapset vanhempineen pääsevät kokeilemaan perhejoogaa. Ravintolat palvelevat asiakkaita aamusta iltaan ja luvassa on myös erityisesti lapsille maistuvia herkkuja!

Ohjelma:
Sisäpiha ja nurmialue:
Pukinmäen taidekoulun sirkuslaiset klo 11.15, 13.00, 15.00
Hiekka- ja uimalelut, neppisautoja
Ville Viking kiertää alueella ilahduttamassa perheen pienimpiä

Lava ja lavan edusta:
DJ Lupu 11-16
Ilmapallotaikuri Taika klo 12.00 ja 14.00
Puuhapaikka

Sisäänpääsy tapahtuma-alueelle uimalipulla:
Uintilippu (yli 12-vuotiaat) 12 €
Lastenlippu (3–11-vuotiaat) 6 €
0–2-vuotiaat ilmaiseksi
Alennusryhmät: opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, työttömät 8 €. (Alennukseen oikeuttava kortti tai todistus on näytettävä saapuessa.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar