onsdag 24 maj 2017

Repovesi nationalpark, Ketunlenkki 5km

Vi har en stuga i Mäntyharju och vi har många gånger tänkt åka till Repovesi nationalpark som ligger i Kouvola inte långt från Mäntyharju.
På påsken passade vi på för det hade lovat bra väder. Jag visste att det fanns riken att tärrängen skulle vara svår, men är man förbedd så går det nog bra. Det visade sig att all is och snö ahde smultit...
Från Mäntyharju kör man ca 45-50min och från Helsingfors ca 1,5-2 timmar.Vi valde en rutt som heter Ketunlenkki och den är 5 km lång.
Hälvvägs finns det en sjö som man kommer över med en hand driven lossi. men nu var det is så den var inte i bruk och isen höll inte... så det blev bara en halv rutt.Ett av det mest spännnand ei Repovesi specielt för barn är Lapinsalmi hängbron!
Repovesi är kännt för sina höjdskillnader dvs det finns många berg att kliva upp på med fin utsikt från toppen.Bästa att hålla reda på barnen då det är många meter rakt ner att falla om man vinglar till!!Här ser man en snöstorm som rullade in just då vi var uppe..

Ketunlenkki är kanske medelsvår att gå, det gäller att lyfta fötterna och ha bra skor då det är många backar och massor av rötter och stenar.Ibland måste man vila


eller härja


Det bästa är ju alltid att få äta!


Det finns många fina grillställen på rutten Ketunlnekki och även en del brunar med drickbart vatten på hela området Repovesi.


Vi kommer garaneterat hit på nytt på sommarn och gör hela rutten. Det går bra att tälta på olika ställen och det finns många andra ruttar att göra.

Här kan man läsa mer om området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar