torsdag 6 april 2017

den där familjenVet ni den där barnfamiljen i Prisma som vänder upp och ner på allt, som springer och jagar sina barn som gömmer sig bland skyltdockor och klädställ, de vars barn petar och provar på allt, läser tidningarna i tidningshyllan och gnäller åt sig leksaker och karameller. Söker glass, lämnar den på någon hylla så de smälter, skriker och stiger upp i vagnen så att de nästan faller och slår pannan i golvet. Vid kassan petar de på andras uppköp och flytta över saker på fel sida ( så att när vi kommer hem har vi någon annans lökpåse med oss..).... vet ni den familjen?!


Det är vi! Och vet ni vad, vi är hel fullkommligt normala!!.
Vi är inte galna eller dåliga föräldrar. Vi har inte friuppfostran på barnen och inte får barnen allt de vill ha.... Inte har vi onormlat gnälliga eller stökiga barn, men vi har barn!
Jep en 3, snart 4 åring och en 7 åring och sådant är det med de flesta i den åldern, jag lovar. Om inte så, ja då får man gärna berätta hudana de är.
Vi brukar gå ca en gång i veckan och storhandlar och då oftast hela familjen, nästan alltid samma show.

Men vet ni vad, barnen har roligt och tycker att det är en upplevelse att gå till en stor affär, tycker någon att vi är störande, ja då får de lova att beställa hem sin matkasse istället. För barnen är det spännande att se olika saker och produkter, inspektera leksakshyllan och kanske prova en cykel. Gnälla åt sig en jackimakupala eller kinder ägg, ibland kanske mamma tom. säger joo ;)
Så länge ingen far illa så är det väl inte så farligt. Går något sönder, säger vi till någon butiksbiträde, that's life!

Det har varit butiksbesök då båda barnen gnällt, skrikit och varit mer monster än människobarn.
Maten måste köpas, bara att bita ihop och kanske gå lite snabbare igenom alla hyllor...
men det har ochså varit lika många butiksbesök då barnen upfört sig ovanligt fint.


Något som kan hjälpa om man känner att idag blir det ett mindre lyckat matbutiksbesök, ta med lite karameller att stoppa i mun på barnet eller tarror att ge åt barnet då och då.
Är barnet lite större kan det hjälpa till och hämta saker, ge en egen minivagn åt barnet vart de kan plocka sitt bröd, mjölk mm..
Se till att baren inte är vrålhungriga när ni går till butiken, för då blir det bombsäkert en katastrof!
Är det möjligt att välja mellan butiker kan man ju fråga barnet var de skulle vilja gå och handla.
Sen finns det ju alltid youtube att glo på om nu så vill att barnet inte ser sig omkring alls..
Har man på riktigt så hemska barn att det inte går och man hälder svälter än går till butiken med dem så kan man alltid beställa hem sin matkasse. Det finns ju massor att välja mellan; foodie, Sannan ruokakassi, k-ruokakauppa, anton & anton mm...

Men som redan nämnt är det helt normlat att barn kan blir lite vilda  när man är och handlar, vem skulle inte det :) Vi vuxna kan bara lite lättare hålla inne vår iver!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar