fredag 11 november 2016

Viikonlopun menot ja isänpäivä

Meidän viikonloppu - Lemmikkimessut, Outlet Expo, ELMA maaseutumessut, Metsämessut ja kädentaitotapahtumaMeidän viikonloppu pe-su 1.-13.11.2016 - sisältää: ELMA maaseutumessut, Metsämessut, Kädentaitotapahtuma, Lemmikki (LA-SU) ja Outlet Expo.


OutletExpo on ystävä- ja outlet-myynnit kokoava laatumerkkien myyntinäyttely Helsingin Messukeskuksessa.

Kädentaitotapahtuma tuo käsillä tekemisestä kiinnostuneille uusia vinkkejä harrastuksiin sekä valmiista käsitöistä nauttiville upeat ostosmahdollisuudet hankkia suomalaista käsityötaidetta.

Metsämessut tarjoavat metsäaiheista ohjelmaa, tietoiskuja, kyselytunteja ja paneeleja. Messut esittelee metsän virkistyskäyttöä, metsänhoitoa ja metsänomistajille tarkoitettuja tuotteita ja palveluita.

ELMA maaseutumessut esittelee suomalaisen maaseudun tuotteita ja palveluita: elintarvikkeita, maaseudun kehittämistä, maaseutumatkailua sekä kotieläimiä ja niiden hoitoa.

Lemmikkimessut  tarjoaa taas tuttuun tapaan eläimellistä menoa eläinten ystäville. Messuilla tapaa koiria, kissoja, lintuja, marsuja, kaneja, terraarioeläimiä, rottia, hiiriä ja frettejä.

55plus on uusi messutapahtuma, joka on suunnattu niille virkeille seikkailijoille ja elämästä nautiskelijoille, joilla on ruuhkavuosien jälkeen aikaa keskittyä omaan hyvinvointiin. Messut kokoaa yhteen tietoa ja ohjelmia mm. uusista harrastemahdollisuuksista, matkailusta, terveydestä ja hyvinvoinnista.


Jääprinsessa - lastenlauantai

Oulunkylän kirjasto

Kylänvanhimmantie 27

00640 Helsinki


Pukeudu lempihahmoksesi ja astu huurteiseen seikkailuun!

Ohjelmassa:

klo 11 Jääprinsessa-muskari
klo 13 Lumikuningatar-satuseikkailu
klo 14 Taakse jää -prinsessakonsertti, esiintyjänä Iiris Nikanne
klo 15 Prinsessadisko

Lisäksi mm. lumihiutaleaskartelua ja Olipa Kerran -satusuunnistus.


Lasten lauantai: heijastinpajaKirjasto 10
Elielinaukio 2 G
00099 Helsinki


la 12.11.2016klo 12:00

Lisätietoa:
Tule askartelemaan heijastin haluamallasi kuvalla itselle tai lahjaksi! Heijastinpajassa käytetään Kaupunkiverstaan vinyylileikkuria ja turvastandardien mukaista heijastinmateriaalia. Voit tehdä myös hauskan heijastavan rintamerkin!

Paja on maksuton ja avoin kaikille, tervetuloa mukaan


Korjaamon Designmarkkinat

Isänpäiväviikonloppuna 12.-13.11. Korjaamon Vaunusali, ja tällä kertaa myös Vintti, täyttyvät jälleen Korjaamon perinteisistä Designmarkkinoista. Nyt teemana on Löydä Design! Markkinoilla on mukana paljon kotimaisia designtoimijoita vaatesuunnittelijoista valaisinvalmistajiin, monia korumuotoilijoita sekä sisustustuotteita valmistavia kotimaisia nimiä.


Ohjelmaa on myös paljon näillä jo klassikoksi muodostuneilla designmarkkinoilla. Vintti muokkautuu viikonlopun ajaksi tunnelmallisesti valaistuksi Design Loungeksi, jossa voi nauttia kuumista design-juomista sekä purtavista, molempina päivinä klo 15 kävijöitä hemmotellaan myös akustisilla keikoilla! Lauantaina esiintyy LEO ja sunnuntaina Joose Keskitalo. Vaunusalissa haastatellaan myyjiä ja kerrotaan tarinoita designin takaa, tunnelmaa nostattaa DJ Lene.


Lapsia, ja lapsenmielisiäkään ei olla unohdettu! Designmetsästys käynnistyy lauantaina ja sunnuntaina heti markkinoiden avauduttua, ja löytäjä saa pitää löytämänsä designtuotteen. Lasten muotoilukoulu Arkki pitää markkinoilla lapsille maksutonta designnurkkaa, jossa pääsee itse kokeilemaan esimerkiksi kolmiulotteisen postikortin valmistusta.


Isää voi hemmotella viikonloppuna vaikkapa kotimaisella, käsityönä tehdyllä, nahkalompakolla tai Korjaamon Baari & Keittiön herkullisella isänpäiväbrunssilla.


Avoinna
la ja su klo 11-17


Lasten Etnosoi!
su13.11.2016klo 13:00

Lisätietoa:
Lasten Etnosoi! juhlistaa tuttuun tapaan isänpäivää Malmitalolla klo 13 - 16, ja talo täyttyy ohjelmasta. Brasiliasta kotoisin oleva, nykyisin Britanniassa asuva muusikko Adriano Adewale luotsaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian GLOMAS-ohjelman opiskelijoita ja lapsia riemullisessa konsertissa, jonka teemana ovat metsä ja metsän äänet. Adewale on perkussionisti, joka loihtii maagisia äänimaisemia ja saa niin lapset kuin aikuisetkin pauloihinsa. Konsertti on interaktiivinen, joten jokainen saa osallistua siihen omalla tavallaan. GLOMAS-opiskelijat pitävät myös lyhyitä tanssi- ja soittotyöpajoja.

Tilataiteilija Kristiina (Tikke) Tuura kutsuu lapset ja aikuiset tekemään roskataiteellisia otuksia. Materiaalina on kotien hylätty muoviroina, työvälineinä pora, rautalanka ja liima. Voit tuoda työpajaan mukanasi muoviroinaa, kuten rikkinäisiä leluja, pesuainepulloja, kynien varsia, pillejä jne.

Liikenneturvan järjestämässä Turvapupun työpajassa on paljon puuhaa. Voi harjoitella turvallista tienylittämistä suojatiematolla, kokeilla heijastinbongausta ja käydä Turvapupun kuvauspisteellä. Liikenteen sankariin Turvapupuun voi tutustua etukäteen kotisivuilla osoitteessa turvapupu.net.


Isänpäivä ja maksuton yleisöopastus Haltiassa

Suomen Luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84
02820 Espoo


 Hinta: 10/5/0 € pääsylippu & 12/42 € Isänpäivälounas

Ajankohdat:
su13.11.2016klo 12:00
 

Ravintolassa isänpäivän lounaskattaukset klo 12.00 ja 14:30. Teethän pöytävarauksen ennakkoon: myynti@ravintolahaltia.fi
** Hinta 42€ aikuiset/ 12€ lapset 4-12v. 
** Alle 4-vuotiaat ilmaiseksi.
Lisätietoja: http://www.ravintolahaltia.fi/tapahtuu.html#2 

Maksuton opastus Suomen luonto -näyttelyyn klo 14-15 on avoin kaikille pääsylipun ostaneille (0/5/10 €, museokortilla ilmaiseksi).* 

*Isänpäivän kunniaksi isät pääsevät maksutta Haltian näyttelyihin isänpäiväkorttia näyttämällä. Jos kortti ei tullut mukaan, ei hätää! Isille voi askarrella kortin myös paikan päällä Haltian aulassa.
Meillä on viikonlopun menot vielä auki.
Minulla olisi toiveena talviulkoilua nyt kun lumimaisema on vielä kaunis ja sää pakkasen puolella.
Isiä vietetään tietysti sunnuntaina!

                         Mukavaa talviviikonloppua!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar