fredag 30 september 2016

Lasten luontolauantai: Eläinten syyspuuhia


Lauantaina on lapsille suunnattu tapahtuma Haltian luontokeskuksessa.

Koko perheen tapahtuma kutsuu lapset ja perheet syksyiseen luontoon!

Ohjelmassa mm. Järven tarina -elokuva, opastettuja retkiä lähiluontoon, näyttelyopastus "Ohtonen Otavan poika" lapsille ja askartelua. Lähiluontopolun varrella tulipaikka Aarnituli on kaikkien käytössä klo 10-15. Herkullinen lapsillekin maistuva buffet ravintolassa ja Haltian pihassa kotaherkkuja.Koko ohjelma alla (kopioitu Haltian kotisivuilta)


OHJELMA

* klo 10.00-15.00 SYYSAIHEISTA ASKARTELUA (Haltian aulassa, 1. krs)Siisti siili siivoaa syksyn lehtiä

* klo 10.00-15.00 AARNITULEN TULIPAIKKA jokamieskäytössä

Tarjoamme polttopuut. Omat eväät mukaan (Päivättärenpolun varrella, 600 m Haltiasta)* klo 10.30-11.10 OHTO OTAVANPOIKA –lasten opastus päänäyttelyssä

Opastuksen kesto on 40 min ja se soveltuu päiväkoti- ja alakouluikäisille 4-8 -vuotiaille lapsille. Ryhmän enimmäiskoko on 25. Huoltaja voi tulla mukaan.  Opastuksen hinta 5 €/hlö + sisäänpääsylippu näyttelyyn (10/5/0 €). Lipun voi ostaa tapahtumapäivänä klo 9.30 alkaen. (Lähtö Haltian infosta, 1. krs)* klo 10.30-12.00 ISLA ILVEKSEN SEIKKAILU -tarinaretki Haltian lähiluontoon

Ilsa Ilves seikkailee metsässä ja Pikku-punaturkki ketunpoika opettelee metsästämään. Tarinaretkellä tapaat tarinoissa nämä tassuttelijat ja monia muita metsäneläimiä. Retkellä lapset esittävät metsäneläimiä ja ohjaaja kertoo tarinoita metsänasukeista. Lisäksi tutustutaan metsään elämysharjoituksilla ja saadaan pientä tietoa eläimistä. Ohjaajana ympäristökasvattaja Milla Tuormaa/ Kiertävä luontokoulu Naakka. (Lähtö Haltian pihasta)

Hinta 7 €/hlö* klo 12.00-14.00 ELÄINTEN SYYSPUUHIA -opastettuja retkiä lähiluontoon

Retken oppaina toimivat Nuuksion kansallispuiston Junior Rangerit, lapset & nuoret. Maksuton. (Non-stop-lähdöt Haltian edestä klo 12.)* klo 13.30 KOKO PERHEEN LUONTOELOKUVA: JÄRVEN TARINA


Järven tarina –elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Kesto 80 min. Mukaan mahtuu 190 ensimmäistä katsojaa, ei ennakkovarauksia.  Toteutetaan yhteistyössä MRP Matila Röhr Productions Oy:n kanssa. Maksuton esitys (Haltia-salissa 1 krs.)

Jarventarina kuvaaja Teemu LiakkaRAVINTOLAPALVELUT* klo 11.00-13.00 NOUTOPÖYTÄ JA JÄLKIRUOKA lasten makuun Haltian ravintolassa. (Huom! Haltian ravintola palvelee vain 9.30-13.00 yksityistilaisuuden vuoksi).

* klo 11.00 --> KOTAHERKKUJA KOKO PERHEELLE Haltian tapahtumakentän kodassa

Haltian näyttelyt avoinna klo 9.30-17.00.Tapahtuma on osa Haltian luontolauantai -tapahtumasarjaa.


Meillä on luvassa sekä lasten harrastuksia, otteluita ja käydään testaamassa yhden luontopolun Lohjaalla. Siitä kerron sitten jos sinne asti päästään :)

                                        Mukavaa viikonloppua!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar