fredag 26 augusti 2016

viikonlopun menot 26.8-29.8.2016

Syksyinen mutta ilmeisesti lämmin viikonloppu tulossa. Paljon on erilaisia aktiviteettejä ulkona joten toivottavasti sääennusteet pitävät :)


Kuutamouinti Kumpulan maauimalassape 26.8.2016klo 18:00

Kumpulan maauimalassa juhlitaan kesäkauden päätöstä tunnelmallisella kuutamouinnilla perjantaina 26.8.2016.

Koe miltä tuntuu uida kun vesi höyryää huomattavasti ilmaa lämpimämpänä. Katsomot ja hyppytornit on valaistu ulkotulilla ja maauimalassa vallitsee harvinaisen maaginen tunnelma. Uimarit pääsevät nauttimaan tunnelmavalaistuksesta ja –musiikista klo 20.00-23.00.


Iltatunnelman lisäksi tarjolla on myös letkeää musiikkia. Yöuinnin lomassa voi vaikka tarkkailla kuinka lämmin vesi höyryää satumaisesti altaan veden pinnalta.

Normaaleista aukioloajoista poiketen maauimalaan pääsee kuutamouintipäivänä sisään kello 23.00 asti, ja uintiaika päättyy kello 23.30. Kuutamouinnille on normaalit sisäänpääsymaksut (4e/2,50e/2e).

Kumpulan maauimalan uintikausi päättyy sunnuntaina 28. elokuuta.


Siivouspäivä - kirpputoripäiväSiivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä. Vuoden "siistein" festivaali muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja myyntipaikoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa, ja shoppailla löytöjä. Idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria.


Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen osallistuja on oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.


Suomen luonnon päivän juhla

Haltiassa ja sen lähiympäristössä on tarjolla monipuolinen tapahtumakokonaisuus koko perheelle suomalaisen luonnon kunniaksi. Ohjelmassa mm. linnunpönttöjen nikkarointitalkoot, ohjattuja lintukävelyjä, opastettuja sieniretkiä, Metsämieli-harjoituksia, kanoottivuokrausta, kirkkovenesoutua, ja poikkitaiteellinen Metsän väki -esitys. Ravintolassa tarjolla supisuomalainen lounas perinteisiä ja moderneja makuja yhdistellen. Osa ohjelmasta on maksullista.

http://www.haltia.com/fi/ajankohtaista/haltiassa-tapahtuu/suomen-luonnon-paiva-haltiassa/


Koko perheen Koskipäivä

Perinteinen Koskipäivä -tapahtuma järjestetään Vanhankaupunginkoskella elokuun viimeisenä lauantaina 27.8. Tekniikan museo osallistuu tapahtumaan järjestämällä vesiteemaista ohjelmaa klo 12-15. Tapahtuman pääjärjestäjä on Helsingin kaupungin liikuntavirasto.

Koskipäivän ohjelma

klo 12-14 Vedenkantoa ämmänlängillä ja vesitornin rakennusta Voimalamuseon pihalla. Säävaraus!

klo 13.15-14.15 Vettä ja elämää -opastuskierros museon ympäristössä.

klo 14.15-15.15 Uistindesignia -työpaja, jossa suunnitellaan oma lusikkauistin. Paja sopii n. 7-10 -vuotiaille, työpajamaksu 5e/hlö.

Lisäksi museoituun pikasuodatinhalliin voi tutustua itsenäisesti kummituksen kuvasuunnistuksen avulla. Kummituksen kuvasuunnistuksen löydät sähköisesti osoitteesta http://tarinasoitin.fi/kah

Museo on avoinna klo 11-17, tapahtuma-aika klo 12-15. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy, uistintyöpaja on maksullinen!


Vallisaaren lapset -kierros

Vallisaaren lapset on interaktiivinen opastus, joka tutustuttaa osallistujat salaperäiseen Vallisaaren linnoitussaareen. Kierroksen aikana opitaan Suomenlinnan ja Vallisaaren yhteisestä historiasta ja havainnoidaan ympäröivää vehreää luontoa. Matkan varrella nähdään puolustuspattereita ja vanhan kylän rakennuksia. Kierroksella tavataan historiallisia hahmoja, jotka kertovat elävästi entisaikain elämästä Vallisaaressa 1800-luvun venäläisessä varuskunnassa ja 1950-luvun kylässä.

Kierros alkaa vesibussilaiturin edustalta Luotsitalolta Suomen luonnon päivänä 27.8 klo 12.45.

Hinta:
Lapset (alle 16 vuotta) 11 € / Aikuiset 14 €
Lippuvaraukset: (09) 684 1850, guidebooking@suomenlinnatours.com

Huomioitavaa: Opastuksen reitti kulkee Vallisaaren vaihtelevassa maastossa luontopolkua pitkin, joten retkelle tulee varustautua säänkestävällä vaatetuksella ja hyvillä, tukevilla jalkineilla. Kierroksen kesto noin 1,5 tuntia. Lapsilla tulee olla oma aikuinen mukanaan kierroksella.

Vallisaari sijaitsee Suomenlinnan vieressä, Kustaanmiekan kapean salmen toisella puolella. Saareen pääsee Kauppatorita JT-Linen vesibussilla (venematka ei kuulu lipun hintaan). Vuoroveneen aikataulut: http://www.jt-line.fi/suomenlinna-vallisaari-lonna/aikataulu-vallisaari  


Puotilan Kartanon Sadonkorjuujuhlat

Sadonkorjuujuhlat su 28.8. kello 11-15 Puotilan Kartanolla koko perheelle! Musiikkia, ruokaa, juomaa, kyläjuhlien tunnelmaa :) Vapaa pääsy. Järjestää Kartanon ystävät


                                         Mukavaa viikonloppua!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar