tisdag 23 augusti 2016

lasten kuvat netissä

Aina silloin tällöin mietin sitä miten me nykyään laitetaan niin helposti kuvia meidän lapsista nettiin.
Kaikkea jaetaan ja joka päivä saattaa olla uusi kuva lapsesta blogissa, facebookissa, instassa ja vaikka missä? Miksi? Miksi pitää jakaa kaikkea kaikkien kanssa?

Nyky tekniikan myötä internettiin voit laittaa ihan mitä vaan ja niin helposti että kynnys julkaista jotain on todella pieni. Kerran internettii laitettu meteriaali on periaatteessa aina sielä, kaikkea ei voi poista sillä ikinä ei voi tietää onko joku kopioinut kuviasi.

Aikaisemmin kameralla otettuja kuvia piti käydä kehittämässä ja niitä laitettiin albumeihin.
Digiajan myötä kuvia ei enää tulosteta vaan niitä voi tallennetaan sähköisessä muodossa.
Itse yrit pitkään myös tulostaa digi kuvia mutta hermot ja kiinnostus ei vaan ole kun kuvia tulee otettuta niin paljon, enemmän kun ennen digiaikaa.
Kuva kirjoja teen joka vuosi isänpäiväksi :)

Mutta syyllistyn siis itse myös siihen että julkaisen kuva lapsistani ja instagramissa oikeastaan vain kuvia lapsistani... miksi? ehkä juuri siksi että aikaisemmin lapsuus kuvia pystyi katsomaan albumeista ja valokuva pinoista. Nykyään ei. Olen pojan syntymästä asti kirjoittanut salasanallista blogia se toimii perhe albumina ja päiväkirjana. Vain valikoidut ihimiset voivat sitä lukea tarkoittaen perhe ja lähiystävät. Nämä digiversiot ovat siis meidän perhealbumit ja muistot lapsien lapsuudesta.

Facebook ja instagram ovat myös yksityiset. Miten suojeltuja ne ovat ei voi ikinä tietää, mutta luotan siihen että ovat. Tähän blogiin yritän ottaa kuvia jossa näkyy vain vähän lasten kasvoja mutta joskus laitan iloisen kuvan lapisita, viaton kuva iloisista lapsista, eihän sinä mitään haittaa ole.

Rajan vedän siinä että en laita uimapuku/ alastonkuvia lapsista. En nöyryyttäviä tai millään tavalla alentavia kuvia. En mitään sellaista mistä voisi olla haittaa jossain vaiheessa.
En laita facebookiin tai instaan uikkari tai nakupelle kuvia vaikka ovatkin yksityisiä tilejä... en myöskään laita omaan privaatti blogiin alston kuvia,  jos kuvassa on paljas iho niin laitan siihen jonkun sydämmen tai vastaavn päälle, ihan vaan varmuuden vuoksi.

Kuvia kun julkaisee pitää vaan käyttää maalaisjärkeä (jos sitä on olemassa)!! Kuvia jotka vain kuuluvat yksityiseen perhealbumiin ei laiteta internettiin!
Muuten minusta on ok laitta kuvia iloisista lapsista.
Voihan joku hullu istua puskassa kuvaamassa lapsiasi ja laitta ne internettiin. Kun laitat itse kuvia tiedän tarkaan mitä olet laittanut ja mitä et.

Jos kuvia tallennetaan vai kotiin johonkin ukoiselle levylle tai usb tikulle ei niitä tule katsottua tai ne häviää tai menee rikki. Internettiin tallennetut kuvat häviävät vain jos koko internet kaatuu ja silloin kaatuu myös kaikki muukin ;)

Tottaki sitten kun lapset itse pyytävät että äiti hei poista ne kuvat niin sitten poistan.
Luotan siihen että kun ovat yksityisissä tileissä tai salasanan takana ne eivät joudu vääriin käsiin.

Aloitin eilen tämän blogin kuvien muokkaamista niin että peitän kasvoja jos näkyy liikaa... aikamoinen homma mutta jotenkin sain vain sellaisen fiiliksen että en tiedä, ehkä näytän tässä blogissa liikaa kasvokuvia lapsistani. Sitten taas jossain kuvissa se fiilis vaan on eri jos kasvot näkyy.
En tiedä, mitä mieltä te olette siitä onko ok näkyykö lasten kasvot vai ei kuvissa julkisissa blogeissa ja muissa tileissä?

peittää kasvot vai ei?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar