fredag 10 juni 2016

Viikonlopun menot ja Helsinki päivä su 12.6.16

Viikonlopukis riittä taas menoja kaikille. Varsinkin sunnuntaina on valinnnanvaraa sillä silloin vietetään Helsinki päivää ja kaupunki on täynnä ohjelmaa ja tapahtumia.

La 11.6 Tekniikan museon kesätyöpaja

Tekniikan museon kesätyöpajoissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla.

Kesäkuussa teemana ovat robotit ja looginen ajattelu, heinäkuussa tutkitaan sähköä ja rakennetaan sähköpörriäsiä ja elokuussa mietitään innovaation syntyä tuunaamalla lusikkauistimia.

Kesätyöpajoja on tarjolla kesäkauden ajan tiistaista sunnuntaihin klo 14. Pajat ovat noin tunnin mittaisia ja työpajamaksu on 5€. Kesäkuun pajat on suunnattu 5-8 -vuotiaille, heinä- ja elokuun pajat 8-12 -vuotiaille.

pe10.6.2016klo 14:00
la11.6.2016klo 14:00
su12.6.2016klo 14:00
ti14.6.2016klo 14:00
ke15.6.2016klo 14:00

http://www.tekniikanmuseo.fi/tapahtumat.html


La 11.6 klo 16.00 Zombiewalk Helsinki

Kevät on taas täällä ja zombien on aika lähteä taas kerran kevätlenkille! Jakakaa eventtiä ja kutsukaa kaverit!


Zombiewalk on amerikasta lähtöisin oleva alakulttuurin muoto jossa samanhenkiset, esimerkiksi kauhuleffoista tykkäävät ihmiset kerääntyvät kulkemaan ennaltasovitun reitin zombeiksi pukeutuneena, eläytyen rooliin parhaansa mukaan. Ensimmäinen zombiewalk järjestettiin Helsingissä 1. lokakuuta 2006, reitti kulki Kiasmalta senaatintorille ja walkkiin osallistui noin 80 ihmistä. Sen jälkeen on walkkeja järjestetty ahkeraan.

Zombiewalk ei ole minkäänlainen mielenosoitus tai protesti, eikä siinä takana myöskään ole mitään aatteita, kysymys on yksinkertaisesti hauskanpidosta ja samanhenkisten ihmisten kanssa hengailusta.

Jokainen joka vähänkin tuntee vetoa heittää purkillisen tekoverta päälleen ja lähteä raahustamaan kymmenien zombietovereiden kanssa Helsingin kaduille, on ehdottomasti tervetullut!Su 12.6 Ilmisuinnit Kumpulan maauimalssa 

Maksuton sisäänpääsy ja ilmainen rasvaprosentin mittaus Helsinki-päivänä Kumpulan maauimalassa.
Su 12.6 Puotilan Kartanon Puistokirppis

Kartanon puistokirppis levittäytyy jälleen Helsingin Puotilan Kartanon pihamaalle (Puotilantie 7) sunnuntaina 12.6. klo 10-14. Viltti kainaloon ja etsimään itsellesi ja tavaroillesi sopivaa paikkaa luonnonhelmasta. Myyntipaikka ei maksa mitään.

Alueella Puotilan Kesäteatterin Saapasjalkakissa-näytelmän esityksiä klo 13 ja 15.
Lippuvaraukset Puotilan Kesäteatteriin -> http://www.puotilankesatetteri.fi ja 0404610287

Puotilan Kartanon brunssit klo 12 ja 14.30. 
Pöytävaraukset brunssille (09) 3417 8020 ja info@puotilankartano.fi

Cafe Svenkassa myynnissä kermaista lohikeittoa ja herkkuja.

Järjestäjinä Kartanon ystävät ry sekä Kartanon KulttuurikollektiiviSu 12.6 Herttoniemen Kartanon Helsinki-Päivä

Stadin puutarhuri toivottaa kaupunkilaiset lämpimästi tervetulleiksi Herttoniemen kartanolle Helsinki-päivänä sunnuntaina 12.6.2016! 

Koko päivän mittaisessa tapahtumassa on luvassa runsaasti maaseutuhenkistä ohjelmaa ja toimintaa kaiken ikäisille. Tapahtuman avaa terveellisestä ruuasta innostunut Musta Barbaari, joka nostaa stadin ensimmäiset varhaisperunat. Edellisten vuosien tapaan paikalla on runsaasti hurmaavia kotieläimiä. Tiedossa on myös tietosiskuja mehiläistarhauksesta citykanojen pitoon. 

Päivän kunniaksi kartanolle nousee Maritorin pop-up ravintola, jossa nautitaan kartanon kauden antimista. Pienimmät pääsevät köröttelemään traktorin lavalla sillä välin kun vanhemmat osallistuvat Roihuvuoren Marttojen villiyrttikävelyille. Historian havinan voi aistia Knusbacka gård ulkoilmamuseossa. Kartanolla riittää tekemistä koko päiväksi, kannattaa ottaa mukaan oma piknik-kori ja viltti!

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tarkempi aikataulu julkaistaan pian.

Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Stadin puutarhurin, Helsingin kaupungin, Herttoniemen kartanon ja Maritorin kanssa.Su 12.6 Kolibrí Festivaalo Helsinki-päivä: Kolibri - lasten kesäfiesta

klo 11.00 - 17.00

Annantalo
Annankatu 30, Helsinki

Kolibrit ja muut iberoamerikkalaiset linnut juhlivat koko perheen festivaalilla.

Tervetuloa juhlimaan 409-vuotiaan Helsingin syntymäpäivää! 
Kolibri ja muut iberoamerikkalaiset linnut kutsuvat sinut nauttimaan monikulttuurisesta juhlasta, yllätyksistä ja väreistä.

Annantalossa on tarjolla mm. tanssiin, musiikkiin, teatteriin, sirkukseen, elokuvaan, arkkitehtuuriin ja jalkapalloon liittyviä työpajoja, esityksiä ja tarinoita.
Paikan päällä voi myös nauttia iberoamerikkalaisen keittiön ihanista herkuista.
Päivän loppuhuipennus on suuri perhejuhla, jossa tanssitaan ja lauletaan. Ota mukaan juhlamekko tai naamiaisasu!

Päivän aikana käytettävissä on rauhallinen lastenhoitoon ja imetykseen tarkoitettu tila, jossa voi keskustella kätilön kanssa. 

Tule tutustumaan Kolibri-maailmaan: kieleen, kulttuuriin ja etenkin uusiin kavereihin! 
Tapahtumaan ovat tervetulleita lapsiperheet, isovanhemmat, sedät, tädit ja naapurit…!
Su 12.6 Helsinki päivä Tekniikan museossa

Tekniikan museo juhlistaa Helsinki-päivänä 12.6. muiden mukana 466-vuotiasta Helsinkiä.

Helsinki-päivän ohjelma Tekniikan museossa: 

klo 12.30-13 ja 13-13.30 
Juokseva hanavesi -pihaseikkailu/HSY

Vesipisaroiksi naamioituvat leikkijät tekevät kuvitteellisen matkan Päijänteeltä vedenpuhdistamolle ja hanaan. Seikkailu soveltuu n. 6-10-vuotiaille vanhempien seurassa. Maksimiosallistujamäärä/seikkailu on 20 hlöä.

klo 13-14 
Vettä ja elämää -opastuskierros

Koko perheen Vettä ja elämää -opastuskierroksella tutustutaan suojeltuun pikasuodatinhalliin ja Voimalamuseoon sekä Helsingin Vanhankaupungin maisemiin ja teollisuushistoriaan. Ja jos oikein hyvä tuuri käy, voi kierroksella nähdä museovoimalan generaattorin tuottamassa museosähköä! Kierrokselle mahtuu max 25 hlöä. 

klo 14-15 Ohjelmointia Beebot -robottien avulla 

Mikä on robotti ja mitä ohjelmointi merkitsee? Työpajassa opetellaan ohjelmoinnin perusteita ja loogista ajattelua beebot -robottien avulla. Työpaja soveltuu n. 5-8 -vuotiaille. Mukaan mahtuu max. 20 lasta. 

Ohjelma järjestetään yhteistyössä HSY:n kanssa. 
Tekniikan museoon on Helsinki-päivänä vapaa sisäänpääsy. Mukaan työpajoihin ja opastukselle pääsee ilmoittautumalla museon lipunmyyntiin. 


Lisää kaikkea hauskaa ohjelmaa Helsinki päivän aikan löydät alla olevasta linkistä.

Mukvaa viikonloppua kaikille ja toivotaan että myrsky pysyy poissa ja että aurinko paistaa :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar