tisdag 12 januari 2016

Meidän arki

Kaikkien perheiden ruutinit ja päivät ovat erilaisia. On eri nukkumaan meno ajat ja syödään eri aikoihin ja jollain on paljon harrastuksia jolloin illat vietetään harrastuksien parissa. Välillä tekee ihan hyvää pysähtyä ja miettiä miten oma päivä etenee ja onko jotain mitä ärsyttää ja voisko jotain silloin tehdä tosin. Alla kooste meidän perheen arkipäivästä.

Minun kello herättää 6.30, nousen yhden torkun jälkeen eli 6.45.
Kukaan muu ei ole vielä hereillä ja vaikka väsyttää niin on aika ihanaa olla hetken ihan yksin.
Teen aamupalaa itselleni ja lapsille jotain pientä (syövät yleensä kakkosaamupalan tarhassa/eskarissa).
7 aikoihin herätän lapset ja he menevät sohvalle vilttien alle heräämään ja katsomaan aamun
piirettyjä.

Itse syön aamupalan kylpyhuoneessa samalla kun yritän saada itsestäni ihmisen näköisen. Samalla huudan tasaisin väliajoin miehelle että pitää nousta, on aamu ja nyt loppu torkut...
Kun olen itse saannut puettua puen lapsia. Poika pukee itse mutta tyttöä autan...
Kun me kolme laitetaan päällysvaatteita päälle niin  mies hyppää suihkuun... Kello on 7.458.00 ollaan kaikki autossa, tosin jo hieman myöhässä...

Eka stoppi on eskari joka on ihan kodimme vieressä. Minä saatan pojan sisään ja muut odottavat autossa. Haluan aina että lasten vienti ei ole hosumista, ei ole kiire vaan yhdessä riisutaan ja etsitään sisätossut ja pestään kädet. Hali ja sanotaan heippa.

Ryhmä jatkaa kohti tarhaa Minä saatan taas sisään ja mies jatkaa tässä vaiheessa matkaa omiin hommiin. Kello on 8.20 ja tyttö ehtii vielä aamupalalle. Tytölle annan vielä enemmän aikaa ennen kun lähden sillä hän on aina vähän surullinen aamuisin, enkä lähde ennen kun näen että hän hymyilee ja on hyvä mieli :)

Hyppään itse bussiin ja toimistolla olen klo 9.00.

Jos olen hakuvuorossa lähden töistä kl 16.00 jotta ehdin hakea molemmat ennen klo 17.15 jolloin eskari menee kiinni.

Tarhan pihassa 16.30 iloinen tyttö vastassa mutta päästään lähtemään samantien
Eskarin pihassa 17.00 iloinen poika keinussa joka kuitenkin on sitä mieltä että tulen liian aikaisin vaikka hän onkin viimein lapsi ;)

Kotona klo 17.15

Ulkovaatteiden riisuminen, tarha/eskari ja työvaatteet vaihtuvat kotivaatteiksi ja kädet pestään.
Nyt jokainen saa tehdä mitä haluaa, leikkiä, katsoa telkkaria... samalla syödään nopea välipala (leipä tai hedelmä) Tässä vaiheessa me aikuiset käydään vuorotellen urheilemassa, yleensä ensin minä jotta pääsen kotiin tekemään ruokaa. Syödään klo 18-19 välissä.
Illallisen jälkeen on vielä hetki aikaa leikeille ja non 19.30 on iltakylvyn aika. Kylvyn jälkeen syödään ilta palaa. Noin 20.15 ollaan sängyssä lukemassa ilta satua (tämä toki ei ikinä toteudu vaan se venyy aina siihen 20.45...)
Kl 21 pitäis olla hiljaa ja toivon mukaan nukkua!

Joskus saa katsoa leffaa kunnes nukahataa :)


Kun lapset ovat untenmailla minä siivoaan ensin illan leikit ja muut roinat pois, laitan huomisen vaatteet esille... Nyt on hetki aikaan tehdä ihan mitä huvittaa, vaikka vaan löhöillä sohvalla ja selailla nettiä. 23.00 suihkun kautta nukkumaan. jaaaa taas mennään :)


Siinä yksi esimerkki miltä meidän 24h näyttää. Meillä lasten harrastukset ovat viikonloppuisin joten arkena jää illalla hyvin aikaa leikkiä ja nähdä kavereita
 Jos jotain haluasin muuttaa niin olisi oikeasti kivaa jos saisimme lapset  nukkumaan ajoissa niin että sitä omaa aikaa illalla olisi vähän enemmän. Mutta sitten taas mitä aikaisemmin menevät nukkumaan sen aikasemmin heräävät ja näin myös viikonloppusin niin ehkä tämän rytmi on ihan hyvä näin. Viikonloppuisin nuktaan nimittäin helposti kaikki klo 10 asti :)

Toisin sanoen en muuttaisi meidän arkea millään tavalla!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar