tisdag 22 december 2015

Kansallismuseon joulukuusimetsä


Helsingin kansallismuseon pihassa on  joulukuusimetsä.
Monta hienoa valaistetua kuusta ja jokaisessa eri koristeita.
Käytiin lasten kanssa lauantaina ihastelemassa niitä.

"Vuonna 2014 joulukuusien koristeluun osallistui noin 600 vapaaehtoista. Kuusimetsässä oli mm. päiväkotiryhmien, koululaisten, uussuomalaisten, artenomiopiskelijoiden, marttojen, partiolaisten ja arkkitehtitoimistojen koristelemia kuusia. Materiaaleina oli käytetty esimerkiksi peltitölkkejä, cd-levyjä, vanhoja pitsiliinoja ja kenkiä. Kädentaidot, ekologisuus ja itse tekeminen olivat pääosassa. Koristeilla välitettiin myös joulun sanomaa. Esiin nousivat mm. uuden vuoden toiveet, perinteet, lasten oikeudet ja tasa-arvo.

Koristeluapuun kutsutaan nyt yhteisöjä, päiväkoteja, koululuokkia, opistoja, harrastuspiirejä, perheitä, yrityksiä ja kaveriporukoita. Ryhmät suunnittelevat ja valmistavat koristeet etukäteen valitsemallaan tavalla - tyyli on täysin vapaa. Koska kuuset sijaitsevat museon puistossa, koristeiden on kuitenkin syytä kestää tuiskua ja viimaa. Museo vastaa kuusien valaistuksesta."

Vielä siis ehtii käydä ihailemassa kuusia.jugurttipurkkeja

lankapalloja

lasten suosikki oli leluilla koristeltu kuusi ;)

Tämä oli oma suosikkini.
Hejastimia, kuva kuvattu salamalla jolloin hejstimet hejastivat takaisin.

(piha on todella mutainen eli kannattaa laittaa saappaita jalkaan eikä ugeja niin kuin meidän neidillä oli. Pinkit ugit ovat nyt harmaat :( )
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar