onsdag 11 november 2015

Sokeripommeista vieroittaminen

Me ollaan valitettavasti annettu lapsille jo pienestä pitäen sokeripommi jugurtteja eli niitä maustettuja jugurtteja jossa sokerin määrä on päätä huimaavaa.
Niitä on ollut helppo ostaa ja lapset tykkäävät kun ovat makeita.

Tietystä syystä emme ole antaneet esim luonnonjugurttia hunajalla maustettua (tästä kerron joskus myöhemmin). Moni tuttu lapsi syö jugurttia sillä tavalla ja hyvä niin...

Mutta nyt tosiaan haluan saada lapset syömään vähemmän niitä valmiita jugurtteja ja olen tässä jonkun aika kehitellyt hyvän oman sekoituksen joka olisi terveellinen ja lasten mielestä hyvä ja makea.

Monta eri vahtoehtoa ole koittanut mutta useasti ilmeet ja reaktio ensi lusikasta on jo kertonut sen että jugurtti ei maistu lasten mielestä hyvältä (vaikka onkin oikeasti tosi hyvää).

Eilen onnistuin ja se olikin hitti ilta pala.
Niin simppeli ja yksin kertainen resepti!*Pakaste mansikoita ( hom suomalaisia, ei tarvitse kuumentaa)
*Maustamaton jogurtti (täysrasvainen)
*Banaania ja ripaus stevia makeutusta.

(aion pikkuhiljaa vähentää stevian määrää jotta lasten maksuaisti saa rauhassa tottua siihen että makeus vähenee)

Blenderiin ja voila!koska laitoin myös jugurtin blenderiin siitä tuli melko löysää eli siitä tuli juotava jugurtti.Poika ei syö marjoja muuten kun jugurteissa ja ainoastaa mansikkaa, tyttö taas on marja hullu ja syö kaikkia marjoja raakana, pakastettuna ja jugurteissa.
Eli ainaki hänelle voin varmasti laittaa muitakin marjoja sekaan.

Eihän tämä mikään uusi juttu ole, perus smoothie resepti mutta hyvä kikka siis vierottaa lasta pois makeiden jugurttien maailmasta.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar