fredag 27 november 2015

oho taas viikonloppu!

Huh hej, viikko pyrähti ennätys vauhtia enkä kerennyt saada valmista postausta aikaiseksi.
Mutta pakkohan minun oli tänään kirjoittaa viikonlopun menoista, niin kuin aina teen perjantaisin :)
Taas luvassa kaikkea hauskaa viikonlopulle.
Sunnuntaina on ensimmäinen adventti ja saa ottaa esille jolukoristelut ja leipoa pipareita... vaikka me otettiin jo varaslähtö sekä koristelun että piparkakkujen suhteen ;)

Robottiviikko

Pääsymaksuton näyttely robottilaaksossa Vanhankaupunginkoskella on avoinna yleisölle ti-pe 24.-27.11. klo 9-17 sekä viikonloppuna 28.-29.11. klo 10-17.Lastentarhamuseon joulu

Sinun, minun, meidän joulu Lastentarhamuseossa lauantaina 28.11.2015 klo 10-13.

Tervetuloa lapset, vanhemmat ja isovanhemmat valmistelemaan joulua! Luvassa museon kuusen koristelua, piparien leivontaa, joulumuistoja ja omien joulukoristeiden askartelua. Ota oma vanha tekstiili mukaan joulupallojen materiaaliksi.


Yhteinen lauluhetki klo 12.

Osoite:
Helsinginkatu 3 - 5
00500 Helsinki

facebook sivut

Saksalainen joulutori

Perinteinen saksalainen joulutori järjestetään Saksalaisella koululla Malminkatu 14 sisäpihalla launtaina klo 11-17.

Tarjolla aitoa saksalaista joulutoritunnelmaa, live musiikkia, käsitöitä, paahdettuja manteleita, vohveleita, saksalaisia makkaroita, glögiä, joululeivonnaisia, lasten askartelupiiri, yms.

http://weihnachtsbasar.fi/

Bendaus-työpaja lapsille

Tule kokeilemaan äänien tuottamista elektroniikan avulla lauantaina 28.11 klo 12-15!

Työpajassa on mahdollisuus rakentaa yksinkertainen syntetisaattori tai kokeilla circuit bendingiä. Circuit bendingissä muutetaan laitteiden alkuperäisiä toimintoja kokeilevin menetelmin.

Toivomme että osallistujat tuovat muunnettavat laitteet mukanaan, mutta työpajasta löytyy myös bendattavaa ja tarvittavat työkalut, sekä komponentit projektien rakenteluun. Bendaamisen kohteeksi soveltuvat ääntä tuottavat lelut, pienet radiot ja muut paristokäyttöiset äänilaitteet.

Työpaja soveltuu parhaiten yli 10-vuotiaille, mutta myös nuoremmat saavat tulla bendailemaan vanhemman seurassa. Bendaamaan pääsee kerralla n. kuusi osallistujaa.

Bendaamisen ohessa pääsette tutustumaan Kaupunkiverstaan muihin laitteisiin ja mahdollisuuksiin! Tervetuloa bendaamaan ja värkkäämään!

lisä infoa

Helsinki 1850 -Piparikaupunki / Työpajat Lapsille

Arkkitehtuurimuseo kutsuu maistuvalle mielikuvitusmatkalle menneisyyteen. Helsinkiläisten esikoululaisten leipomista piparkakkukortteleista rakentuu historiallinen Helsinki 1850 -piparikaupunki museon aulaan. Yleisötyöpajoissa tunnelmoidaan entisten aikojen Helsinkiä taidekasvattaja Kaisa Sjövallin kertoman tarinan kautta.

OHJELMA

Lauantai 28.11.2015 kello 13–16, Arkkitehtuurimuseo
PIPARIKAUPUNGIN AVAJAISIA juhlistetaan Arkkitehtuurimuseossa herkullisin menoin. Yleisölle avoimessa nonstop-työpajassa koristellaan pipareita 1850-luvun hengessä.
Tarjolla on mehua / glögiä ja pipareita. Työpaja on lapsille maksuton. Aikuiset voivat osallistua tapahtumaa museon sisäänpääsymaksulla.


facebook sivut
 Musaa ja maistelua

Musaa ja maistelua on uusi tapahtuma, jossa kauppahalli täyttyy joulunalus-lauantaisin tunnelmallisesta musiikista sekä kauppiaiden tarjoamista maistelupaloista lauantaina klo 17-22.


Hietalahden hallissa toimivat kauppiaat, ravintolat ja kahvilat valmistavat erityisesti lauantain alkuiltoja varten pieniä 3-5 € maisteluannoksia ja ilmaisia maistiaisia, jotka voi nauttia ympäri hallia juomien kanssa samalla kun We Love Helsinki DJt luovat tunnelmaa kappalevalinnoillaan ja välispiikeillään.


We Love Helsinki DJt soittavat alkuillasta hallin henkeen sopivaa tunnelmallista vanhaa musiikkia maapallon eri puolilta. Luvassa on mm. ranskalaisia chansoneja, kaihoisia portugalilaisia fadoja, argentiinalaista tangoa, salaperäistä etiopialaista jazzia, kevyenä soljuvaa brasilialaista bossa novaa ja svengaavia italialaisia lauluja – unohtamatta tietenkään suomalaisen iskelmän ikivihreitä tunnelmapaloja.


Loppuillasta tunnelma tiivistyy ja hallin täyttää jazz ja swing, iloinen jamaikalainen rocksteady, keinuva kuubalainen son ja salsa, lattarien kuumin cumbia, kiihkeä soul ja suomalaisen musiikin nostattavimmat klassikot.

facebook sivut

Pellehyppyjen SM-kisat Show

Jerobeam Salakyttä Teamin täysin naurettava pellehyppy show Pirkkolan uimahallissa lauantaina 28.11. kello 18.00 alkaen. Luvassa on taattua pellehyppy hassuttelua kun vesipellet naurattavat yleisöä monipuolisilla ja ajoittain jopa hurjannäköisillä tempuillaan. Kansainvälisesti mainetta saavuttanut pellehyppy ryhmä on esiintynyt kymmenissä eri maissa.
Tarjolla siis huikean hauska vesisirkus sekä pellehyppyjen SM-kisat show.
Mukana myös yllätyksellinen pikkujoulunumero; joulupukki hyppytelineillä.
Shown kesto n.1h15min.

Hinta: Lapset 10,- (3-15v), aikuiset 15,- (alle 3v aikuisten seurassa ilmaiseksi)Joulun kaikki markkinat voi katsoa täältä: Helsingin joulumarkkinat 2015


Mukavaa viiknoloppua!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar