torsdag 18 juni 2015

Mitä jussina?

Suurin osa lähtee varmaan mökille tai matkalle juhannuksena mutta joku ehkä jää kaupunkiin.
Alla muutama ohjelma juhannus viikonloppulle. Nyt pitää sit vaan toivia että sää ennusteet ovat huijausta ja saadaankin auringonpaistetta koko suomeen!!
Pe eli Juahnnusaatto on  ravintola Kaisanieman  KID-SUMMER JAM 2015!!

teksti visithelsinki sivuilta:

Mikko Leppilammen ja Helena Ahti-Hallbergin 10tanssi Oy järjestää lapsille suunnatun hyväntekeväisyystapahtuman Kaisaniemessä juhannusaattona. Tapahtumassa on mm. lasten tanssinopetusta, lasten karaokea, poniratsastusta, minikorista.

klo 14-17, vapaa pääsy, vapaaehtoiset lahjoitukset ohjataan SOS Lapsikylät Ry:lle


Pe Juhannusaattonna voi illemalla suunnata Seurasaareen seuraaman kokonpolttoa ja olla mukana perinteisessä juuhannusvietossa.

Perinteiseen suomalaiseen juhannukseen kuuluvat kokot ja tulet, tanssit ja leikit sekä juhannustaiat ja –häät. Nämä kaikki ja enemmänkin pääset kokemaan koko perheen juhlassa Seurasaaren juhannusvalkeilla. Suomalaisia juhannustapoja kunnioitetaan mm. käsityönäytösten, kansantanssin ja pelimannimusiikin voimin. Ja juhlitaanpa tapahtumassa yhtä onnellista hääpariakin. Illan ohjelma päättyy juhannustansseihin ja kokkojen polttoon, joita voi ihailla myös veneristeilyllä mereltä käsin.
Seurasaaren vuotuinen juhannusjuhla vaalii vanhaa ja luo uutta. Juhannussalon suunnittelukilpailun voittajatyö julkistetaan tapahtumassa.

Viimevuoden tunnelmat tästä linkistä


Liput: 20,00 €, alle 15-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa. Lipunmyynti alkaa klo 12.00 Seurasaaren sillan kupeessa.

Liput ennakkoon www.lippu.fi (liput alkaen 22,50 €)

Juhannusvalkeille pääsee nyt myös vesibussilla Merisatamasta!

Lähdöt Merisatamasta 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00 tasatunnein klo 15.00 alkaen. Liikennöintiä jatketaan yöhön asti.

Lähdöt Seurasaaresta: 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 20.30, 21.30, 22.30, 23.30... (jatketaan niin kauan kuin matkustajia riittää)

Venematkan hinta: Aikuiset 7€/suunta, lapset 3,50€/suunta www.aavalines.fi

Attona pääsee kokkoa ja tunnelmaa ihastelemaan myös täällä:

Pihlajasaaren juhannus

Pihlajasaaren juhannuskokko sytytetään aattona kello 21. Ravintolan meriterassilla voi nauttia ruokaa ja juomaa tanssimusiikin tahtiin. Ravintolan keittiö on juhannusaattona auki klo 18 asti, minkä jälkeen grilli on kuumana ravintolan meriterassilla. Juhannuspäivänä ravintola on auki normaalisti klo 11–20.30. Pihlajasaareen pääsee JT-Linen vesibussilla Merisatamanrannasta ja Ruoholahdesta. Edestakainen matka vuoroaluksella 3,50-6 €.


Juhannuksen viettoa Kaivopuistossa, Kivinokassa ja Stansvikissa

Juhannuskokko sytytetään myös Kaivopuistossa Café Ursulan edustalla aattona klo 21.30. Ravintola on avoinna klo 9–24 ja à la carte -listan antimista voi nauttia klo 21 asti. Ohjelmassa on myös yhteislaulua ja menoa tahdittaa hanuristi Kari Vesa.

Kivinokan tanssilavalla pyörähdellään Dallapé-orkesterin tahdissa. Samalla vietetään orkesterin 90-vuotisjuhlaa. Dallapé perustettiin vuonna 1925 juuri Kivinokassa sijainneella tanssilavalla. Myös Kivinokassa sytytetään aattoillalla juhannuskokko ja buffetissa on tarjolla pientä purtavaa ja kahvia. Kivinokan juhannusjuhlat käynnistyvät kello 18 alkaen.

Stansvikin kartanon mailla Laajasalossa sijaitsevassa Ravintola Stansvikissa juhlitaan myös juhannusta perinteisin menoin. Aattona on tarjolla lounasbuffet klo 10.30–14.30 ja klo 20 alkavia iltajuhlia tahdittaa livebändi. Ravintola on avoinna läpi juhannuksen.

Tai miksi ei Juhannus ristelylle esim meidän saarelle Runebergillä :)


(kuvat, omat, Pirttisaari. J:L Runeberg saapauu Pirttisaaren)


Juhannusristeilyt:

Juhannuskokkoja voi ihailla myös merellä seilaten. Juhannusristeilyjä tekevät ainakin Strömma (www.stromma.fi), IHA-Lines (www.ihalines.fi), Royal Line (www.royalline.fi) ja J.L. Runeberg (www.msjlruneberg.fi).

Muuten viikonloppu taitaa olla aika hiljainen ja kaupunki tyhjä ja jos haluaa käydä esim leffassa tai sisäleikkipuistossa niin saa varmasti olla rauhassa ei ole ruuhkaa ;)Me lähdemme tänne:
Mökille!!!!

Mukavaa juhannusta kaikille!!!!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar