torsdag 2 april 2015

Tekemistä pääsiäisenä

Me lähdemme mökille viettämään pääsiäistä mutta teille jotka jäätte kaupunkiin pääsiäiseksi niin alla muutama idea mitä voi tehdä pitkän vapaan aikana.

Teksti kopioitu visithelsinki sivuilta, teksteissä on linkit kohteisiin.




Pääsiäisohjelmaa koko perheelle

Pohjalaisen perinteen mukaan uskottiin yön pimeydessä liikkuvien noitien ja trullien pysyttelevän loitolla elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun avulla. Lankalauantaina 4. huhtikuuta Seurasaaren juhlakentälle sytytetään pääsiäiskokot pahoja henkiä karkottamaan, ja paikalle kokoontuu kymmeniä trulleiksi pukeutuneita lapsia kahvipannuineen ja luutineen.
Korkeasaaren eläintarhassa juhlitaan koko perheen voimin pääsiäisen myötä myös kevään saapumista. Karhut ovat heränneet talviuniltaan ja riikinkukot marssivat ulos talvitiloistaan. Pääsiäisenä eläintarhassa voi osallistua koko perheen voimin Pääsiäissaar-kevättapahtumaan 3.-6. huhtikuuta. Ohjelmassa on muun muassa tietoa ja vinkkejä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi, koko perheelle suunnattu musiikkipainotteinen teatteriesitys Ilmastonmuutoksen arvoitus, sekä asiantuntijainfoja ja eläinten ruokintoja päivittäin.
Merimaailma Sea Lifeen voi pääsiäisenä mennä ruokkimaan suloisia pääsiäistipuja kaksi kertaa päivässä klo 12 ja 14. Tipuja pääsee katsomaan Merimaailmassa 30. maaliskuuta - 12. huhtikuuta.
Ateneumin taidemuseossa pääsee maalaamaan pääsiäismuniaPääsiäispupun yllätys –-työpajassa lauantaina 4. huhtikuuta klo 11-14. Nonstop-pajat on tarkoitettu kaikille, eivätkä ne vaadi erikoisosaamista tai ennakkovarauksia. Osallistua voi näyttelylipun hinnalla.
Luudat ovat heränneet henkiin ja lennättäneet noidat Gardeninan viidakkoon etsimään materiaaleja pääsiäisyön taikoihinsa. Mitä ihmettä noidat tekevätkään kanelilla, chilillä ja pippurilla? Noitien puuhiin voi tutustuaGardenian trooppisessa puutarhassa 28. maaliskuuta – 6. huhtikuuta. Trooppisessa puutarhassa on lisäksi omatoimista pääsiäisaiheista askartelua puutarhan sisäänpääsymaksun hinnalla. Gardenia on auki pääsiäisenä joka päivä klo 10–17.
Rastilan kartanossa toimivassa Ravintola lähiö on erityistä pääsiäistunnelmaa: palmusunnuntaina 29. maaliskuuta jokaiselle pikkuvirpojalle annetaan brunssin yhteydessä pääsiäisyllätys ja 3.–5. huhtikuuta on tarjolla pääsiäisbrunssi klo 11–16. Luvassa on myös pääsiäismunien metsästystä!

(kuvat googlesta)


MUKAVAA PÄÄSIÄISTÄ!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar